#Smalltalk leverde 14 resultaten op

Ontwikkel je smalltalk met onze boeken en spellen

Verbeter je vaardigheden en maak indruk

 

Wil je moeiteloos en zelfverzekerd kunnen praten in elke sociale situatie? Ontdek hoe je met onze boeken en spellen je smalltalk naar een hoger niveau kunt tillen, zonder jezelf te verliezen in eindeloze moeilijke gesprekken of ongemakkelijke situaties.

 

Bekijk hieronder onze boekentips, kennismakingsspellen en blogpost die je helpen bij het verbeteren van jouw smalltalkskills. 👇

Ontwikkel je smalltalk met onze boeken en spellen

Smalltalk betekenis

Smalltalk, oftewel kletspraat, gezellig babbelen, even een praatje maken. Hoe je het ook noemt, het draait allemaal om een luchtige conversatie waarbij alledaagse zaken de hoofdrol spelen. En weet je wat het leuke eraan is? Het brengt niet alleen wat positiviteit met zich mee, maar het creëert ook een gezellige sfeer waarin je elkaar echt leert kennen.

 

Het meesteren van smalltalk gaat verder dan oppervlakkige gesprekken. Het stelt je in staat om authentieke verbindingen te maken en vertrouwen op te bouwen met mensen om je heen. Met de juiste aanpak kun je gesprekken omdraaien van saai en oppervlakkig naar een open gesprek met ruimte voor verbinding.

 

Door je smalltalkvaardigheden te verbeteren, vergroot je niet alleen je zelfvertrouwen, maar ook je vermogen om effectief te communiceren. Je zult merken dat je gemakkelijker nieuwe mensen ontmoet, interessante gesprekken voert en je netwerk uitbreidt, zowel persoonlijk als professioneel.

image

Wees voorbereid op elke sociale situatie

Als je de kunst van het smalltalken onder de knie hebt, ben je voorbereid op elke sociale situatie. Of het nu gaat om een informele bijeenkomst met vrienden, een netwerkevenement of een zakelijke bijeenkomst. Je bent in staat om soepel te navigeren en met vertrouwen te communiceren, ongeacht de omstandigheden. Klaar om je smalltalkvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Met de juiste aanpak en de nodige oefening kun je binnen de kortste keren indruk maken met je communicatievaardigheden.
Voorbeelden die je niet moet doen tijdens Smalltalk:

Laten we eens een andere weg inslaan dan het standaard: "Wat een druilerig weer vandaag, hè?" Dat leidt vaak tot een snelle 'ja' of 'nee' en het gesprek is alweer voorbij. Goed geprobeerd, maar helaas! Probeer het ook niet te zwaar te maken. Ga je gelijk de diepte in over politiek of begin je met een levensverhaal, dan kan het zijn dat je iemand kwijtraakt die op dat moment met zijn hoofd ergens anders zit. Begin dus klein, laagdrempelig en benaderbaar.

De leukste smalltalk onderwerpen die wel goed kunnen:

  1. Geef een oprecht compliment: "Wow, die trui staat je fantastisch! Waar heb je die gescoord?"
  2. Stel een open vraag: "Je ziet er bekend uit, loop je vaak hier rond? Ik vraag me af waar je werkt."
  3. Bied hulp aan: "Zal ik even de deur voor je openhouden? Ik zie dat je je handen vol hebt." Oh, trouwens, ik ben (Pietje Puk).
  4. Haak in op iets wat je ziet: "Kijk eens, ze hebben de kerstverlichting al opgehangen! Ik vraag me af wat voor kerstthema ze dit jaar bedenken."
  5. Ontdek gemeenschappelijke interesses: "Ik zie dat je een hoop boeken hebt over persoonlijke ontwikkeling. Heb je toevallig het nieuwste boek van Gijs Jansen al gezien?"

Smalltalk tips

Onthoud vooral dat iedereen moeite heeft met het beginnen van smalltalk. Zelfs de grootste kletsmajoren denken achteraf wel eens: "Wat heb ik nou weer gezegd?" Er zijn veel mensen die de drempel in het begin als oncomfortabel bestempelen. Daarom hier voor jou wat tips die je als spiekbriefje op je arm mag schrijven als je het even niet meer weet:

smalltalk
  1. Wees oprecht geïnteresseerd: Stel vragen en luister echt naar de antwoorden.
  2. Blijf positief: Houd het gesprek licht en vermijd negativiteit.
  3. Oefen regelmatig: Hoe meer je kletst, hoe beter je erin wordt.
  4. Wees authentiek: Wees jezelf en vermijd geforceerd gedrag.
  5. Stel open vragen: Maak het voor de ander ook interessant om het gesprek gaande te houden.
  6. Denk vooruit: Als je weet dat er een evenement aankomt, bedenk dan van tevoren wat je wilt bereiken met je kletspraat. Wil je leren van anderen, of misschien zelfs samenwerken? Richt je vragen daar dan op.
  7. Non-verbaal: Bij smalltalk denken we vaak aan het verbale stukje, maar jouw non-verbale uitstraling bepaalt ook hoe je boodschap overkomt. Zorg voor een open en gegronde houding. Armen rustig langs je lichaam, voeten stevig op de grond en een ontspannen gezicht. Mocht je het spannend blijven vinden, dan kunnen ademhalingsoefeningen je daar goed bij helpen.