Generatiemanagement
Wil je leren hoe je optimaal kunt samenwerken met collega's van alle leeftijden? Dan zijn onze boeken over generatiemanagement zeker iets voor jou! In onze collectie vind je alles wat je nodig hebt om diversiteit op de werkvloer optimaal te benutten. Van praktische handboeken voor Gen Z’ers tot spellen over culturele verschillen in de organisatie, onze boeken en spellen bieden je handvatten om aan de slag te gaan met verschillende generaties op de werkvloer of thuis.
Wat is een generatie?
Je vraagt je misschien eerst even af wat een generatie is? En waarom het belangrijk is om de verschillen te kennen. Een generatie is een groep mensen die in dezelfde periode geboren is en daardoor vergelijkbare ervaringen en waarden deelt. Generaties worden vaak onderscheiden op basis van belangrijke historische en sociale gebeurtenissen die hun wereldbeeld en gedragingen vormgeven. Het begrijpen van deze verschillen is belangrijk voor goed generatiemanagement binnen organisaties.
Welke generaties zijn er?
Hieronder vind je een overzicht van de verschillende generaties die momenteel actief zijn binnen organisaties:
- Babyboomers (1946-1964)
- Generatie X (1965-1980)
- Millennials (1981-1996)
- Generatie Z (1997-2012)
Generatiemanagement: samenwerken met verschillende generaties in organisaties
Waarom generatiemanagement belangrijk is
Generatiemanagement gaat over het slim omgaan met de verschillende generaties die binnen een organisatie werken. Dit betekent dat je rekening houdt met de unieke eigenschappen, behoeften en werkstijlen van verschillende leeftijdsgroepen. Zo zorg je ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt en optimaal kan werken.