Mensenorganisaties (E-book)

24 evoluties onder de loep, weet wat er speelt bij strategisch HRD

9789462721067
Janneke Schenning (Auteur), Robert-Jan Simons (Auteur), Tijs Besieux (Auteur)
Een onmisbare encyclopedie over trends in het HRD-veld.
Onderwerp: Trainen & Coachen, Werk & Loopbaan
  • Een onmisbaar actueel overzicht van trends en ontwikkelingen in HRD
  • De verbinding tussen HRD theorie en praktijk, met thema's als toekomst van leren, duurzame inzetbaarheid en tribe-denken
  • De uitdagingen van morgen onderbouwd aanpakken
E-book
EUR 10.00 9789462721067 10,-
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

De ontwikkelingen op het gebied van Human Resources Development volgen elkaar in razend tempo op. Van individuele controle naar teamempowerment, van strakke taakomschrijvingen naar job crafting, van leiderschap naar volgerschap, van organisaties naar tribes, van leren naar toepassen, van klassikaal naar virtueel leren en nog veel meer. Zie jij door al die bomen het bos nog? Ken je alle ontwikkelingen? Weet je wat ze te bieden hebben? Welke je wilt volgen? Hoe je moet beginnen?

Mensenorganisaties reikt je een helpende hand, want dit boek brengt overzicht in die diversiteit.
Tal van wetenschappelijke en praktijkexperts geven je zicht op 24 essentiële evoluties binnen het strategisch HRD-domein, vanuit drie invalshoeken: evoluties van het individu, het team en de organisatie.

 

Anders kijken naar strategisch HRD

Mensenorganisaties is daarmee een must voor iedereen die in organisaties betrokken is bij de ontwikkeling van mensen en bij de relatie tussen mensen en organisatieontwikkeling. De innovatieve inzichten helpen je om organisaties wendbaar en duurzaam competitief te maken. Of je het nu in één keer uitleest of elke week een thema centraal stelt, het zal zonder meer je inzichten verrijken. Kortom: een onmisbare encyclopedie over de trends die van invloed zijn op en in het HRD-veld.

Over de auteur

Janneke Schenning (Auteur)

Robert-Jan Simons (Auteur)

Prof. Dr. P. Robert-Jan Simons studeerde psychologie aan de universiteiten van Utrecht (kandidaats) en Amsterdam (doctoraal onderwijs- / ontwikkelingspsychologie) en promoveerde in 1981 aan de Katholieke Universiteit Brabant bij prof. Dr. L.F.W. de Klerk op een proefschrift over het gebruik van metaforen in het onderwijs. Hij werkte aan de universiteiten van Amsterdam, Nijmegen en Tilburg als wetenschappelijk (hoofd-) medewerker. Van 1990 tot 2001 was hij hoogleraar onderwijs- en opleidingspsychologie en onderzoeksdirecteur pedagogiek en onderwijskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna werkte hij als hoogleraar didactiek in digitale context aan de Universiteit Utrecht. Van 2006 – 2010 was hij hoogleraar-directeur van het IVLOS: het Interfacultair Instituut voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Studievaardigheden. Vanaf januari 2010 combineerde hij zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Utrecht met het directeurschap van de NSO: de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Per 1 januari 2014 is hij met emeritaat en gestopt met het directeurschap van de NSO. Hij zet zijn werkzaamheden voort vanuit zijn bureau: Visie op leren (www.visieopleren.nl). Zijn publicatielijst is te vinden op www.visieopleren.nl

Tijs Besieux (Auteur)

Dr.Tijs Besieux is research fellow aan de KU Leuven. Hij studeerde organisatiepsychologie aan de KU Leuven en doctoreerde omtrent leiderschap, team dynamiek, en prestatie in de financiële sector. Tijs is managing director van het Leuven Center for Collaborative Management en doceert aan de IÉSEG School of Management en Schouten & Nelissen University. Hij verdiepte zijn interesse in de werking van organisaties aan de hand van executive degrees in business economics (Antwerp Mangement School) en bemiddeling (Harvard University). Tijs treedt op als wetenschappelijk adviseur voor verschillende internationale organisaties, met een bijzondere focus op transformatietrajecten in de financiële sector.

Specificaties

Auteur(s) Janneke Schenning, Robert-Jan Simons, Tijs Besieux
ISBN 9789462721067
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 24-11-2017
Aantal bladzijdes 354